Τρίτη, Ιουνίου 28, 2016

Ρούτε: Οι βρετανικές εταιρείες σταμάτησαν να επενδύουν στο Λονδίνο

Ο Μαρκ Ρούτε προειδοποίησε ότι το Brexit πυροδότησε πολιτική και οικονομική κρίση που απειλεί την υπόλοιπη ΕΕ απευθύνοντας έκκληση για ηρεμία και ζητώντας να δοθεί χρόνος στη Βρετανία για σταδιακή αποχώρησή της.

Τα σχόλια του Ολλανδού πρωθυπουργού στο κοινοβούλιο της χώρας του, η οποία αυτό το εξάμηνο κατέχει την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ, έγιναν την παραμονή της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

«Δεν θα ήταν φρόνιμο να πιέσουμε για μια ταχεία αποχώρηση (της Βρετανίας) Θα ήταν συνετό να δοθεί χρόνος στη Βρετανία» ανέφερε χαρακτηριστικά.


  • Ο Ρούτε πρόσθεσε δε ότι οι βρετανικές εταιρείες έχουν σταματήσει να επενδύουν στο Λονδίνο το οποίο κινδυνεύει να χάσει την ισχυρή οικονομική του θέση, με τις τράπεζες να εξετάζουν μετεγκατάσταση σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

«Είναι προς το συμφέρον και των Κάτω Χωρών να υπάρξει μια ομαλή διαδικασία (εξόδου) με τη βρετανική κυβέρνηση» τόνισε.

«Γι 'αυτό είμαι εδώ. Για μένα η Ολλανδία είναι πρώτη, δεύτερη και τρίτη σε προτεραιότητα, χρειαζόμαστε την καλύτερη δυνατή σχέση με τη Βρετανία» επισήμανε.
 ΠΗΓΗ: skai.gr, kathimerini.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin