Σάββατο, Ιουνίου 25, 2016

Η ΕΕ δείχνει την πόρτα της εξόδου στη Μεγάλη Βρετανία

Ισχυρές πιέσεις στη Μεγάλη Βρετανία αποφάσισε να ασκήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την απόφαση των Βρετανών να πουν "όχι" στο δημοψήφισμα που σόκαρε την υφήλιο, όπως μεταδίδει ο Guardian.

Οι έξι ιδρυτικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά τη διάρκεια σημερινής συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών, διακήρυξαν την επιθυμία τους το Ηνωμένο Βασίλειο να αρχίσει "το συντομότερο δυνατόν" τη διαδικασία της εξόδου του από την ΕΕ, όπως επιβεβαίωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Frank Walter Steinmeier, αφού συναντήθηκε με τους πέντε ομολόγους του.

"Λέμε εδώ, μαζί, ότι η διαδικασία αυτή πρέπει να αρχίσει το συντομότερο δυνατόν", δήλωσε, περιστοιχισμένος από τους ομολόγους του Jean-Marc Ayrault (Γαλλία), Μπερτ Κούντερς (Ολλανδία), Πάολο Τζεντιλόνι (Ιταλία), Ντιντιέ Ρεντέρ (Βέλγιο) και Ζαν Άσελμπορν (Λουξεμβούργο). Επίσης, ζήτησε μεγαλύτερο συντονισμό από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"Πρέπει να δείξουμε ότι η ενωμένη Ευρώπη είναι σημαντική, και πως ξέρει να λύνει τα προβλήματά της”, ανέφερε ζητώντας από τη Βρετανία να επιταχύνει τη διαδικασία αποχώρησής της από την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin