Παρασκευή, Ιουνίου 03, 2016

Πλημμύρισε το Λούβρο- Κλειστό το μουσείο

Σε κατάσταση φυσικής καταστροφής βρίσκεται η Γαλλία λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες ημέρες.

Ήδη, σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται το διαμέρισμα του Λουαρέ, ενώ αρκετά ακόμα, ανάμεσά τους και το Παρίσι βρίσκονται σε πορτοκαλί συναγερμό.

Στο Παρίσι, ο Σηκουάνας υπερχείλισε και περισσότερα από 40 πάρκα και δημόσιοι χώροι στη γαλλική πρωτεύουσα έχουν κλείσει εξαιτίας πλημμυρών. Μεταξύ άλλων έχει κλείσει το Μουσείο Ορσέι.

Το Μουσείο του Λούβρου έκλεισε την Πέμπτη, ενώ ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει κλειστό και την Παρασκευή, προκειμένου να απομακρυνθούν τα πολύτιμα εκθέματά του, σε περίπτωση που η στάθμη του Σηκουάνα συνεχίσει να ανεβαίνει.

«Το μουσείο θα παραμείνει κλειστό στο κοινό αύριο για προληπτικούς λόγους: δεν υπάρχει κίνδυνος για το κοινό ή για το προσωπικό μας, αλλά αυτό θα μας επιτρέψει να απομακρύνουμε με ηρεμία συγκεκριμένες συλλογές τέχνης, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο» αναφέρει εσωτερικό έγγραφο προς τους εργαζόμενους του μουσείου.

Ο δήμος του Παρισιού προειδοποίησε ότι η στάθη του Σηκουάνα μπορεί να φτάσει τα 5,6 μέτρα μέχρι το τέλος της ημέρας, ενώ οι προβλέψεις αναφέρουν ότι η στάθμη του νερού θα φτάσει λίγο λιγότερο από τα 6 μέτρα αύριο, Παρασκευή.

Νωρίτερα, σχεδόν 24.400 σπίτια στο Παρίσι και στην περιοχή Λουαρέ είχαν μείνει νωρίτερα χωρίς ρεύμα, ενώ ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί στα 21.700 σπίτια.

Η άνοδος της στάθμης του Σηκουάνα οδήγησε στο κλείσιμο υπόγειας γραμμής του προαστιακού σιδηροδρομικού δικτύου RER που περνάει από το κέντρο της πόλης.

Στο μεταξύ, η κακοκαιρία στην κεντρική Ευρώπη έχει αφήσει πίσω της δέκα νεκρούς, οι περισσότεροι στη Γερμανία.

Η περιοχή έχει προετοιμαστεί για περαιτέρω άνοδο της στάθμης των ποταμών.

Μεταξύ των βαρύτερα πληγεισών περιοχών είναι το Νεμούρ, από όπου 3.000 κάτοικοι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους καθώς οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.
 elzoni.gr
3/6/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin