Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2016

Η Συρία απελευθερώνει κρατουμένους υπό τον όρο να καταταγούν στον στρατό της

Η συριακή κυβέρνηση απελευθέρωσε κρατουμένους υπό τον όρο να καταταγούν στις ένοπλες δυνάμεις της, δήλωσε την Παρασκευή στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο Ανάς αλ Αμπντά, πρόεδρος της συριακής συμμαχίας, που ανήκει στην αντιπολίτευση, επικαλούμενος αναφορές από την κεντρική φυλακή Αντρά, που βρίσκεται κοντά στην Δαμασκό.

«Σύμφωνα με αρχικές αναφορές, 100 με 150 κρατούμενοι απελευθερώθηκαν υπό αυτή την συμφωνία και οδηγήθηκαν κατευθείαν στις πρώτες γραμμές του πολέμου στο Χαλέπι και στο Καμισλί. Όπως πιστεύεται, το καθεστώς τείνει συγκεκριμένα να μεταφέρει τους αποφυλακισμένους στα μέτωπα των συγκρούσεων με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους για να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες λιποταξίας» τόνισε ο αλ Αμπντά.

Παράλληλα, οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις με τους συμμάχους τους απέκτησαν τον έλεγχο σε στρατηγικής σημασίας οδικούς κόμβους στην επαρχία Ράκα, κατά την τελευταία τους προέλαση προς προπύργια του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή, ανέφερε ο στρατός και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin