Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016

Κύπρος: Σε αδιέξοδο η τουρκική προσπάθεια για βοήθεια για την πυρκαγιά

Πριν από λίγο, στα πλαίσια μιας κοινής συνέντευξης τύπου με τον [λεγόμενο] «Υπουργό Εξωτερικών», Ταχσίν Ερτουγορύγολου, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου άσκησε κριτική στην ηγεσία του Νίκου Αναστασιάδη για την στάση της στο ζήτημα της αποστολής βοήθειας.

Ο ίδιος δεν ξεκαθάρισε για το αν τελικά η τουρκική βοήθεια θα φτάσει στην χώρα του, ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι η στάση της κυβέρνησης Αναστασιάδης στο όλο ζήτημα έχει δυσαρεστήσει την τουρκική κυβέρνηση.

Ο κ. Τσαβούσογλου υπενθυμίζει ότι η χώρα του στο παρελθόν έχει παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια και υποστήριξη στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες. Ο ίδιος τονίζει ότι η χώρα του είναι πλέον μια «υπερδύναμη» στο ζήτημα της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σε ότι αφορά την συμβολή της Τουρκίας στην προσπάθεια της αντιμετώπισης της πυρκαγιάς στο Τρόοδος, ο κ. Τσαβούσογλου ισχυρίζεται ότι η ε/κ πλευρά επιχειρεί να ενισχύσει την θέση της διπλωματικά (να επωφεληθεί πολιτικά) σε ένα τόσο ευαίσθητο, ανθρωπιστικό ζήτημα.

Ακόμη, ο κ. Τσαβούσογλου ασκεί κριτική στον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και σε ότι αφορά συνέβησαν πριν από λίγες ημέρες στην Κωνσταντινούπολη. Ο ίδιος αναφέρει ότι η χώρα του ήθελε να δει τους δυο ηγέτες να εκπέμπουν μήνυμα φιλίας στην Πόλη. Ο κ. Τσαβούσογλου ασκεί κριτική στις τελευταίες ανακοινώσεις της ε/κ πλευράς.

Ο κ. Τσαβούσογλου ζητά από την ε/κ πλευρά να μην «χρησιμοποιεί(εργαλιοποιεί)» τα μηνύματα συνεργασίας της χώρας του σε ανθρωπιστικά ζητήματα.
 kathimerini.com.cy
22/6/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin