Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2016

ΜΕΡΚΕΛ: ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Τέλος στη συζήτηση για ενδεχόμενη άρση των ρωσικών κυρώσεων που έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την εισβολή στην Κριμαία φαίνεται ότι βάζει η Άγκελα Μέρκελ.

Διά μέσου της κυβερνητικής εκπροσώπου Κριστιάνε Βιρτς, η καγκελάριος της Γερμανίας αναφέρει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να αρθούν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ είχε δηλώσει την Τρίτη ότι κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκφράζουν προβληματισμούς για τη συνέχιση των κυρώσεων, δημιουργώντας ασάφεια για το κατά πόσον θα μπορέσει να υπάρξει ανανέωσή τους τον Ιούλιο.

«Η καγκελάριος βρίσκεται σε επαφή με τον υπουργό Εξωτερικών, οι δυο τους συμφωνούν ότι η ειρηνευτική διαδικασία του Μινσκ πρέπει να συνεχιστεί και η επικεφαλής της κυβέρνησης δεν βλέπει κανέναν λόγο άρσης των κυρώσεων», δήλωσε η Βιρτς.

Στο μεταξύ, ομάδες ειδικών από την Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση αρχίζουν σήμερα, Πέμπτη τις τεχνικές συνομιλίες για την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες που θα ταξιδεύουν στην Ε.Ε. από τις 30 Ιουνίου 2016 και εξής, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για Υποθέσεις Ε.Ε. Ομέρ Τσελίκ.

Ο τελευταίος έκανε λόγο για «αναπόσπαστο» τμήμα της συμφωνίας των δύο πλευρών για την καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης.

«Τα δύο ζητήματα», ανέφερε ο κ. Τσελίκ, «δεν μπορούν να διαχωριστούν».
 elzoni.gr
2/6/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin