Παρασκευή, Ιουνίου 03, 2016

Πρέσβης Τουρκίας στο Βερολίνο: Η φιλία μας με τη Γερμανία θα συνεχιστεί

"Η φιλία μας με τη Γερμανία θα συνεχιστεί", δήλωσε ο Πρέσβης της Τουρκίας Χουσεϊν Αβνί Καρσλίογλου στο Βερολίνο ο οποίος ανακλήθηκε στην Άγκυρα έπειτα από το ψήφισμα της γερμανικής βουλής για την αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας.


Με του που έφτασε χθες το βράδυ στην Άγκυρα ο Τούρκος Πρέσβης δήλωσε ότι  οι Γερμανοί βουλευτές "πήραν μια απόφαση με το συναίσθημα, αλλά εμείς δεν θα κινηθούμε με το συναίσθηκα παρά μόνο με την λογική μας".

Στο μεταξύ στην Κωνσταντινούπολη, η τουρκική αστυνομία βρίσκεται σε συναγερμό έπειτα από το ψήφισμα καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι ετοιμάζονται μεγάλες διαμαρτυρίες έξω από το γερμανικό προξενείο. Λήφθηκαν έκτακτα μέτρα ασφαλείας μπροστά από το Γερμανικό προξενείο.
Οι αντιδράσεις είναι έντονες από όλες τις πλευρές στην Τουρκία. Τα τρία μεγάλα κόμματα, κυβερνών ΑΚΡ, αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP και ακροδεξιό MHP εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση καταδικάζοντας το ψήφισμα του γερμανικού κοινοβουλίου. Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα του βουλευτή του ΑΚΡ Μπουρχάν Κουζού από τουίτερ ο οποίος κάλεσε τους Γερμανούς βουλευτές τουρκικής καταγωγής που ψήφισαν υπέρ να μην πατήσουν ξανά το πόδι τους στην Τουρκία
"Ντροπή σου Γερμανία, κοίτα πρώτα την δική σου βρώμικη ιστορία. Ο Χίτλερ είναι Τούρκος; ", γράφει ο Κουζού.

Επίσης ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ απευθυνόμενος στην Γερμανία είπε "Γύρνα και κοίτα την ιστορία σου. Καις τους Εβραίους στον φούρνο και μετά κατηγορείς το τουρκικό έθνος για γενοκτονία". Ο Τούρκος Υπουργός αναφέρει ακόμη: "Αυτοί που αγκαλιάζουν τους Σύριους είμαστε εμείς, αυτοί που βοηθούν εκείνους που ζητούν βοήθεια και τρέχουν από τον θάνατο είμαστε εμείς. Τι κάνει η Γερμανία της Μέρκελ, τι κάνει η Ευρώπη; Για να μην πάνε εκεί αυτοί χτίζουν τείχη και λαμβάνουν μέτρα. Λένε να πεθάνουν οι Σύριοι αλλά να μην έρθουν εδώ".
 Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin