Τετάρτη, Ιουνίου 01, 2016

Μειώθηκαν οι άνεργοι τον Μάιο στην Γερμανία

Περισσότερο από το αναμενόμενο μειώθηκε ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία τον Μάιο και το ποσοστό της ανεργίας στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία διαμορφώθηκε σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η ομοσπονδιακή υπηρεσία απασχόλησης της χώρας.

«Η αγορά εργασίας συνεχίζει τη συνολικά θετική της εξέλιξη», σχολίασε σε ανακοίνωση ο Φράνκ Γιούργκεν Βάισε, επικεφαλής της υπηρεσίας απασχόλησης.

«Η ανεργία μειώθηκε κατά τη διάρκεια της άνοιξης. Η απασχόληση αυξήθηκε σημαντικά και η ζήτηση για εργασία επίσης αυξήθηκε σημαντικά».

Ο εποχικά προσαρμοσμένος αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 11.000 στα 2,695 εκατ., ανακοίνωσε η υπηρεσία απασχόλησης. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να μειωθεί κατά 5.000.

Το προσαρμοσμένο ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε στο 6,1% από το 6,2% και διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδό του από την επανένωση της Γερμανίας το 1990.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin