Τετάρτη, Ιουνίου 01, 2016

Στον αέρα διαπραγμάτευση και συμφωνία

Οι συνεχείς διαβουλεύσεις ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των δανειστών συνεχίζονται, την ώρα που παραμένουν χωρίς λύση όλα τα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης.

Στο μεταξύ, σήμερα συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αν υπάρξει συμφωνία, θα κατατεθούν στη Βουλή και οι «ουρές» των προαπαιτούμενων.

Στόχος είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο επικεφαλής της Μάριο Ντράγκι να έχουν στη συνεδρίαση του Δ.Σ της κεντρικής τράπεζας μια καθαρή εικόνα ώστε να κάνουν δεκτά εκ νέου τα ελληνικά ομόλογα (waiver).

Στο μεταξύ, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα ανέφερε ότι υπάρχουν επαφές των δύο πλευρών σε όλα τα επίπεδα και σε συνέχεια του Eurogroup της περασμένης εβδομάδας.

Ερωτηθείσα σχετικά με την επιστολή του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, απάντησε πως η ανταλλαγή επιστολών αποτελεί μέρος της «συνήθους διαδικασίας».


  • Επίσκεψη του Γάλλου πρωθυπουργού στην Αθήνα 2 - 3 Ιουνίου

Την ίδια ώρα, επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει ο Γάλλος Πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς την Πέμπτη 2 και την Παρασκευή 3 Ιουνίου. Θα συνοδεύεται από τον υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αρλέμ Ντεζίρ.

Ο κ. Βαλς θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, καθώς και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σε ανακοίνωσή της η γαλλική πρεσβεία σημειώνει ότι η επίσκεψη πραγματοποιείται λίγες μόνον ημέρες μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να θέσει στη διάθεση της Ελλάδος μία νέα δόση χρηματοδοτικής συνδρομής στο πλαίσιο του προγράμματος ευρωπαϊκής στήριξης.

Προσθέτει ότι «θα αποτελέσει την ευκαιρία κατάδειξης για άλλη μια φορά της στήριξης που παρέχει η Γαλλία στις ελληνικές μεταρρυθμίσεις και στην σταθεροποίηση της θέσης της χώρας στην Ευρωζώνη».
 elzoni.gr
1/6/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin