Σάββατο, Ιουνίου 18, 2016

Βραζιλία: Η κυβέρνηση «στέλνει» στο Ρίο 849 εκατ. δολάρια για να τα βγάλει πέρα με τους Ολυμπιακούς

Την ενίσχυση της τοπικής κυβέρνησης του Ρίο ντε Τζανέιρο με το ποσό των 849 εκατ. δολαρίων αναμένεται να αποφασίσει η κεντρική κυβέρνηση της Βραζιλίας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε επίπεδο οργάνωσης και ασφάλειας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι.

Την Παρασκευή, ο κυβερνήτης του Ρίο ντε Τζανέιρο κήρυξε «συναγερμό», μετά τη μείωση των εσόδων από τις εξαγωγές πετρελαίου, αλλά και εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης. Τα ταμεία της πολιτείας είναι άδεια, ενώ οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκινούν στις 5 Αυγούστου.

Τα παραπάνω οικονομικά κονδύλια θα αξιοποιηθούν για την πληρωμή του προσωπικού ασφάλειας, αλλά και την ολοκλήρωση της γραμμής του μετρό, που οδηγεί στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Ο κυβερνήτης του Ρίο ντε Τζανέιρο κήρυξε χθες την πολιτεία σε κατάσταση οικονομικής έκτακτης ανάγκης, ζητώντας ομοσπονδιακή χρηματοδότηση ώστε η πολιτεία να καλύψει τις υποχρεώσεις της προς τις δημόσιες υπηρεσίες κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, που ξεκινούν στις 5 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin