Πέμπτη, Ιουνίου 23, 2016

Ιταλία: Διάσωση περίπου 4.500 μεταναστών την Πέμπτη σε 40 επιχειρήσεις

Στη διάσωση περίπου 4.500 μετανάστες την Πέμπτη στη Μεσόγειο κατά τη διάρκεια 40 επιχειρήσεων, προχώρησε το λιμενικό σώμα της Ιταλίας, ενώ βρέθηκε και η σορός μιας γυναίκας.

«Διασώσαμε συνολικά περίπου 4.500 ανθρώπους κατά τη διάρκεια κάπου σαράντα επιχειρήσεων. Ορισμένες από τις επιχειρήσεις βαίνουν ακόμη προς ολοκλήρωση κι ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί ελαφρά», είπε ο εκπρόσωπος του Σώματος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η σορός ενός θύματος βρέθηκε σε μια από τις φουσκωτές λέμβους οι επιβαίνοντες των οποίων διασώθηκαν.

Από τους 4.500 ανθρώπους που διασώθηκαν η πλειονότητά τους είχε επιβιβαστεί σε φουσκωτές λέμβους και μόλις δύο ξύλινα πλεούμενα χρησιμοποιήθηκαν από τους λίβυους διακινητές.

«Έπειτα από πολλές ημέρες άσχημου καιρού στη θάλασσα, που εμπόδιζε τις αναχωρήσεις από τη Λιβύη, σήμερα καταγράψαμε πολυάριθμα ταξίδια» από τις λιβυκές προς τις ιταλικές ακτές, ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Στις επιχειρήσεις διάσωσης έλαβαν μέρος, πέρα από το ιταλικό λιμενικό σώμα και το πολεμικό ναυτικό και πλοία διάφορων μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Πάνω από 10.000 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο προσπαθώντας να φθάσουν στην Ευρώπη από το 2014, εκ των οποίων πάνω από 2.800 από την αρχή του τρέχοντος έτους, ανέφερε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στις αρχές Ιουνίου.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters
naftemporiki.gr
23/6/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin