Πέμπτη, Ιουνίου 16, 2016

Βρετανία: Δημοσιονομική «τρύπα» 42 δισ. ευρώ φέρνει το Brexit

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Οσμπορν, για «τρύπα» στον προϋπολογισμό και ανάγκη για ενδεχόμενες έκτακτες αυξήσεις φόρων και επιπλέον περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, εάν η έκβαση του δημοψηφίσματος της Πέμπτης είναι η έξοδος της χώρας από την Ε.Ε. (Brexit).


 Τα σχετικά ανέφερε σε ομιλία του στη νότια Αγγλία κι ενώ η τάση για Brexit υπερβαίνει την τάση παραμονής με 35% έναντι του 33% των ψήφων στις δημοσκοπήσεις. Ο κ. Οσμπορν προειδοποίησε πως ίσως ανακύψει δημοσιονομικό κενό σχεδόν 30 δισ. στερλινών (42 δισ. ευρώ) την προσεχή τετραετία. Η δυσμενής εξέλιξη αυτή θα σχετίζεται με πιθανή εξασθένηση της οικονομικής ανάπτυξης ως απότοκο της αποχώρησης της Βρετανίας.

 Η τοποθέτηση του Τζορτζ Οσμπορν βασίζεται σε πορίσματα έρευνας, την οποία εκπόνησε το ανεξάρτητο Ινστιτούτο Δημοσιονομικών Μελετών, σύμφωνα με τα οποία ο δανεισμός ίσως είναι από 20 έως 40 δισ. λίρες αυξημένος το οικονομικό έτος με λήξη στις 31 Μαρτίου 2020 εν συγκρίσει με τον δανεισμό που θα αναλάμβανε η βρετανική κυβέρνηση παραμένοντας η χώρα εντός Ε.Ε.

Επιπλέον, το Ινστιτούτο υπογραμμίζει πως με ένα τέτοιο δημοσιονομικό κενό ο υπουργός απομακρύνεται από τον στόχο, τον οποίο ο ίδιος έθεσε στον εαυτό του, να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό το 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin