Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2016

Δάνεια 4 δισ. ευρώ θα διαγράψουν φέτος οι τράπεζες

Σε διαγραφές της τάξεως των 4 δισ. ευρώ, σχεδιάζουν να προχωρήσουν οι τράπεζες το τρέχον έτος, στο πλαίσιο της διαχείρισης και μείωσης των προβληματικών τους δανείων.

Όπως αναφέρουν τραπεζίτες στο Capital.gr, οι διαγραφές θα προχωρήσουν αφού ξεκαθαρίσει το θέμα της φορολογικής αντιμετώπισής τους, καθώς μέχρι στιγμής η διαγραφή ποσού δανείου εκλαμβάνεται ως δωρεά, άρα ως εισόδημα για τον δανειολήπτη και φορολογείται. Εφόσον ρυθμιστεί το συγκεκριμένο θέμα οι διαγραφές δανείων θα προχωρήσουν πιο εντατικά, τη στιγμή μάλιστα που θα αφορούν δάνεια πλήρως καλυμμένα με προβλέψεις και άρα η κεφαλαιακή επίπτωση για τις τράπεζες θα είναι πολύ μικρή.

Η ανάγκη των διαγραφών δανείων, κυρίως καταναλωτικών που δεν έχουν εμπράγματες εξασφαλίσεις, αφορούν μικρά ποσά και επιπλέον δεν έχουν καμία προοπτική είσπραξης, αποτελούν αναγκαία συνθήκη για το "ξεκαθάρισμα" των δανειακών χαρτοφυλακίων των τραπεζών. Στην περίπτωση δε των "κόκκινων" επιχειρηματικών δανείων, αποτελούν προϋπόθεση για την υλοποίηση των σχεδίων αναδιάρθρωσης στα οποία θα πρέπει να συμφωνήσουν οι πιστωτές της εκάστοτε επιχείρησης.....http://www.capital.gr/oikonomia/3130676/daneia-4-dis-euro-tha-diagrapsoun-fetos-oi-trapezes
2/6/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin