Δευτέρα, Ιουνίου 20, 2016

Κέρδη 3,7% χάρισαν στην Ευρώπη οι τελευταίες βρετανικές δημοσκοπήσεις

Σε ράλι επιδόθηκαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη αναφοράς να σημειώνει τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδό του σε διάστημα σχεδόν 10 μηνών, μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν πως η εκστρατεία υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση κερδίζει έδαφος.

Ειδικότερα ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σκαρφάλωσε 3,7% υψηλότερα και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 337,67 μονάδες, καταγράφοντας την πιο ραγδαία ποσοστιαία άνοδο από τις 25 Αυγούστου 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet. Όλοι οι κλάδοι που τον απαρτίζουν εμφάνισαν ισχυρά κέρδη μεταξύ 2% και 5,5%.

Ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε άλμα 3%, ο γαλλικός CAC και ο γερμανικός DAX εκτοξεύθηκαν κατά 3,5% και 3,4% αντίστοιχα, καταγράφοντας την καλύτερη ημέρα τους σε διάστημα πολλών μηνών. Στην περιφέρεια ο ισπανικός IBEX 35 έκλεισε με ισχυρά κέρδη της τάξης του 3,41%.

Οι διεθνείς αγορές αντιδρούν θετικά σε σειρά δημοσκοπήσεων που διενεργήθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και δείχνουν ότι το στρατόπεδο υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε. κερδίζει έδαφος έναντι όσων τάσσονται υπέρ της αποχώρησης.
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin