Παρασκευή, Ιουνίου 03, 2016

Τέσσερις νεκροί στο ναυάγιο με μετανάστες ανοιχτά της Κρήτης. Στους 340 οι διασωθέντες

Άλλη μία σορός ανασύρθηκε κατά την ευρεία επιχείρηση που είναι εξέλιξη ανοιχτά των Καλών Λιμένων της Κρήτης μετά το ναυάγιο με μετανάστες, με αποτέλεσμα οι νεκροί να είναι τώρα τέσσερις, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Σώματος. Πάντως, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ, έχουν διασωθεί άλλοι 340 άνθρωποι.

Οι μετανάστες επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος 25 μέτρων, το οποίο είχε αποπλεύσει από την Αφρική και εξέπεμψε σήμα κινδύνου τις πρώτες πρωινές ώρες καθώς άρχισε να βυθίζεται.

Αν και το σκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου ενώ έπλεε σε θαλάσσιο χώρο ευθύνης της Αιγύπτου, άμεση ήταν η κινητοποίηση των Ελληνικών λιμενικών Αρχών σε συνεννόηση με τις αιγυπτιακές Αρχές. Στο σημείο επιχειρούν πέντε παραπλέοντα σκάφη, δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ελικόπτερο Super Ρuma της πολεμικής Αεροπορίας.

Οι περισσότεροι εκ των διασωθέντων βρίσκονται σε νορβηγικό πλοίο. Ο συντονισμός της γιγαντιαίας επιχείρησης γίνεται από το κέντρο επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ενώ δεν έχει αποφασισθεί ακόμη σε ποιο σημείο θα αποβιβαστούν.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, στο σκάφος επέβαιναν τουλάχιστον 700 άνθρωποι.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin