Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2016

Το αργότερο έως τις 22 Ιουνίου θα αποφασίσει η ΕΚΤ την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων

Το αργότερο έως τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της (non monetary policy meeting), στις 22 Ιουνίου, θα αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως ενέχυρων για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ.


Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι δήλωσε νωρίτερα ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας συζήτησε σήμερα το θέμα αυτό και αναγνώρισε τη "σημαντική πρόοδο" που έχει πραγματοποιήσει πρόσφατα η Ελλάδα. Ωστόσο, ο κ. Ντράγκι σημείωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει λίγα προαπαιτούμενα ακόμη.

Μόλις εφαρμοσθούν τα προαπαιτούμενα στην Ελλάδα, τόνισε, το Διοικητικό Συμβούλιο θα αποφασίσει την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων.

Σημειώνεται ότι στις 23 Ιουνίου θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα στη Βρετανία για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μία απόφαση της ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα θα δημιουργούσε ένα θετικό κλίμα γενικότερα για την πορεία της ΕΕ.

Στις 22 και 23 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα συνέδριο του Economist για την ελληνική οικονομία, στο οποίο θα είναι κεντρικός ομιλητής ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
 Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin