Πέμπτη, Ιουνίου 30, 2016

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 21 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΕΚΑΣ

«Η σημερινή μέρα θα αποτελεί τραγική “επέτειο” για τους χαμηλοσυνταξιούχους της πατρίδας μας. Μετά από 21 χρόνια, καταργείται οριστικά – για 340.000 συνταξιούχους – το ΕΚΑΣ.

Ένα μέτρο άδικο και αχρείαστο, αποτέλεσμα της ανικανότητας και του λαϊκισμού του κυβερνητικού μορφώματος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούσης.

Όπως επισήμανε, «ταυτόχρονα ξετυλίγεται το κουβάρι της απάτης και αποκαλύπτονται τα μεγάλα ψέματα του αρμόδιου υπουργού, αλλά και ολόκληρης της κυβέρνησης, οι οποίοι μέχρι χθες, με απύθμενο θράσος, διαβεβαίωναν ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις, καθώς και ότι το ΕΚΑΣ θα αναδιανεμηθεί στους χαμηλοσυνταξιούχους».

  • Δυστυχώς, από σήμερα περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη τους πρώτους 120.000 χαμηλοσυνταξιούχους, που περίμεναν να τους πιστωθεί η σύνταξη του Ιουλίου.
  •  Όταν έφτασαν στο ΑΤΜ διαπίστωσαν, ότι οι συντάξεις τους ήταν μειωμένες ισόποσα κατά το ΕΚΑΣ.
 Το επόμενο σύντομο διάστημα θα δουν τους λογαριασμούς τους, χωρίς ΕΚΑΣ, και οι υπόλοιποι 220.000 χαμηλοσυνταξιούχοι. Υπενθυμίζεται ότι στην κατώτατη σύνταξη των 486 ευρώ, αντιστοιχούσε μεσοσταθμικά ΕΚΑΣ 210 ευρώ, δηλαδή ποσοστό 30%!!! Αν σε αυτό προστεθεί και η κατάργηση – σε όσους λαμβάνουν το ΕΚΑΣ – της χαμηλής συμμετοχής για τα φάρμακα, τότε: Η σημερινή κατάργηση του ΕΚΑΣ ισοδυναμεί με 4 μηνιάτικα 12μηνης σύνταξης! «, τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Επίσης, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι «οι μειώσεις, όμως στις συντάξεις δεν εξαντλούνται στο ΕΚΑΣ. Το επικουρικό καταβάλλεται σε διαφορετική ημέρα, υποβάλλοντας σε νέα μεγάλη και ακατανόητη ταλαιπωρία τους συνταξιούχους, ενώ παράλληλα θα είναι και αυτό μειωμένο κατά 30%. Επισημαίνεται, ότι η περιβόητη “ρήτρα μηδενικού ελλείμματος” προέβλεπε μείωση μόλις 4,5%.

Επιπλέον, σήμερα:
• το μέρισμα των δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκε κατά 35%
• η κύρια σύνταξη των νέων συνταξιούχων θα είναι μειωμένη από 20% έως 30%
• ενώ ο κόφτης “ακονίζει τα δόντια του” για τις συντάξεις των 2,4 εκατ. συνταξιούχων της χώρας
Κρίμα και πάλι κρίμα!»
 elzoni.gr
 30/6/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin