Παρασκευή, Ιουνίου 03, 2016

Για πρώτη φορά από το 2003 αεροσκάφη των ΗΠΑ επιχειρούν από αεροπλανοφόρο στη Μεσόγειο

Αμερικανικά μαχητικά βομβάρδισαν στόχους του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία, επιχειρώντας από το αεροπλανοφόρο Harry Truman που πλέει στη Μεσόγειο, ανακοίνωσε σήμερα το γενικό επιτελείο του 6ου Στόλου, που εδρεύει στη Νάπολη της Ιταλίας.

Η επιχείρηση αυτή "καταδεικνύει την ευελιξία, την προσαρμοστικότητα και την ικανότητα των δυνάμεων του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού: κάθε στιγμή και σε κάθε περιοχή", αναφέρεται στη λακωνική ανακοίνωση, στην οποία δεν δίνεται καμία διευκρίνιση για τους στόχους, παρά μόνο ότι το αεροπλανοφόρο πέρασε την Πέμπτη από τη Διώρυγα του Σουέζ.

Το USS Harry Truman βρισκόταν από τον Δεκέμβριο στον Κόλπο, όπου επιχειρεί ο 5ος Στόλος, και συμμετείχε από εκεί στις αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον θέσεων του ΙΚ.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που αεροσκάφη από αμερικανικό αεροπλανοφόρο πλήττουν στόχους στη Μέση Ανατολή από τη Μεσόγειο, από το 2003, όταν ξεκίνησε ο πόλεμος στο Ιράκ.

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται αν τα πλήγματα ήταν επιτυχή.
Νωρίτερα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού έκαναν ρίψεις πυρομαχικών για να εφοδιάσουν τους Σύρους αντάρτες που μάχονται τους τζιχαντιστές στα βόρεια του Χαλεπιού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin