Τρίτη, Ιουνίου 21, 2016

ΙΟΒΕ: ΘΑ ΓΛΥΤΩΝΑΜΕ 18 ΔΙΣ ΑΝ ΚΑΝΑΜΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Περίπου 18 δισ. ευρώ θα είχε γλιτώσει η ελληνική οικονομία, από το σύνολο των 66 δισ. ευρώ που «έχασε» το ΑΕΠ το διάστημα 2008-2015, αν εφαρμοζόντουσαν οι μεταρρυθμίσεις εγκαίρως, σύμφωνα με τον Νίκο Βέττα, γενικό διευθυντή του ΙΟΒΕ και καθηγητή Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σε πρόσφατη εκδήλωση των Stanford Club of Greece & London Business School Greek Alumni Association, ο κ. Βέττας, ανέφερε πως η σημαντική ύφεση για την ελληνική οικονομία ήταν αναπόφευκτη μετά το 2009, λόγω των προηγούμενων ανισορροπιών και των συστημικών στρεβλώσεων στην ελληνική οικονομία, που βρήκαν την έκφρασή τους τόσο στα περίφημα δίδυμα ελλείμματα όσο και στη συσσώρευση του χρέους.

«Ανάλογα με τους επιμέρους υπολογισμούς, θα μπορούσαμε να έχουμε ισορροπήσει με ύφεση σωρευτικά της τάξεως του 15-16% από το 2008. Δηλαδή, περίπου 10 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ μικρότερη από αυτήν που είχαμε», σημειώνει.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Καθημερινής, πλέον, η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος έχει κλείσει και η κυβέρνηση περιμένει και την εισροή στα κρατικά ταμεία της πρώτης υποδόσης στις αρχές της εβδομάδας.

Από εδώ και στο εξής, όμως, έχει μπροστά της ένα εξίσου δύσκολο έργο. Να εφαρμόσει τα μέτρα που έχει ψηφίσει τους προηγούμενους μήνες. Και αυτό δεν αφορά τόσο την εφαρμογή των δημοσιονομικών μέτρων όσο την υλοποίηση των διαρθρωτικών παρεμβάσεων.
 elzoni.gr
21/6/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin