Σάββατο, Μαΐου 21, 2016

Spiegel: Άρρωστους πρόσφυγες στέλνει η Τουρκία στην ΕΕ

Πρόσφυγες χαμηλού μορφωτικού επιπέδου ή με σοβαρά προβλήματα υγείας στέλνει η Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης Σύρων που έχουν συμφωνήσει οι δύο πλευρές, σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.

Η συμφωνία μεταξύ Βρυξελλών και Άγκυρας για το προσφυγικό προβλέπει ότι για κάθε Σύρο που επαναπροωθείται στην Τουρκία από τα ελληνικά νησιά η Ευρώπη θα δέχεται στο έδαφός της έναν σύρο πρόσφυγα που σήμερα διαμένει σε καταυλισμό στη γείτονα χώρα (το «ένας για έναν»).

Ωστόσο, σύμφωνα το δημοσίευμα του «Der Spiegel», αρκετά ευρωπαϊκά κράτη που έχουν προσφέρει άσυλο σε πρόσφυγες στο πλαίσιο αυτής της ανταλλαγής έχουν ενοχληθεί από το γεγονός ότι ανάμεσα στους αφιχθέντες υπάρχουν ελάχιστοι κάτοχοι πανεπιστημιακών πτυχίων ή εργάτες με δεξιότητες.

Αντίθετα, η συντριπτική πλειονότητα είναι άτομα με προβλήματα υγείας, που δύσκολα θα ενταχθούν στον εργαζόμενο πληθυσμό, και εργαζόμενοι με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο και χωρίς ιδιαίτερες δεξιότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin