Παρασκευή, Μαΐου 20, 2016

Αλφάνο: Στο προσκήνιο ξανά η πρόταση για πλωτά hotspots

Την πρότασή του για δημιουργία «πλωτών hotspot» προκειμένου να γίνεται η ταυτοποίηση των προσφύγων πριν φτάσουν στην ιταλική επικράτεια επανέφερε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο.

Ο Αλφάνο τόνισε ότι «υπάρχει η διάθεση να δημιουργηθούν νέα hotspot», από την στιγμή που «κάτι τέτοιο συμφέρει και την Ιταλία».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, «τα νέα hotspot θα καταστήσουν δυνατή την αποτελεσματική καταγραφή και ταυτοποίηση όλων των μεταναστών» επιτρέποντας παράλληλα «να μην απομακρυνθεί κανείς, μ' ένα σύστημα επαναπατρισμών ακόμη πιο αποτελεσματικό».

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε ουσιαστικά θετική γνώμη, έστω κι αν εντόπισε και αναφέρθηκε σε κάποια ευαίσθητα θέματα» τόνισε ο Ιταλός κεντροδεξιός υπουργός.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης όμως αναφέρουν ότι η μεγάλη πλειονότητα των εθελοντικών και θρησκευτικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της βοήθειας και παροχής στήριξης σε μετανάστες και πρόσφυγες, εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους στο σχέδιο του Αλφάνο καθώς πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξεί νέα «γκετοποίηση» των μεταναστών.
 elzoni.gr
20/5/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin