Δευτέρα, Μαΐου 16, 2016

H "διεθνής κοινότητα" υποστηρίζει το αίτημα για χαλάρωση του Eμπάργκο όπλων στη Λιβύη

H "διεθνής κοινότητα" υποστηρίζει το αίτημα για χαλάρωση του Eμπάργκο όπλων στη Λιβύη
Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης, που σχηματίστηκε με την υποστήριξη του ΟΗΕ, θα επιδιώξει σύντομα την χαλάρωση του εμπάργκο όπλων που είχε επιβάλει ο Οργανισμός στη χώρα όταν είχε ξεσπάσει η εξέγερση εναντίον του Μουάμαρ Καντάφι το 2011 για να κατορθώσει να εδραιώσει την εξουσία της, αντιμετωπίζοντας την χαοτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, ανακοίνωσαν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών ευρωπαϊκών χωρών, των ΗΠΑ και της Βόρειας Αφρικής που συναντήθηκαν σήμερα στη Βιέννη.

"Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας εξέφρασε την πρόθεση της να καταθέσει αίτημα στην Επιτροπή Κυρώσεων των ΗΕ για να εξαιρεθεί η Λιβύη από το εμπάργκο όπλων ώστε να προμηθευτεί τα απαραίτητα όπλα και τον εξοπλισμό για να αντιμετωπίσει τις τρομοκρατικές οργανώσεις και το Ισλαμικό Κράτος", υπογραμμίζεται στο κοινό ανακοινωθέν, που εκδόθηκε μετά την συνάντηση.

Η διεθνής κοινότητα θα υποστηρίξει το αίτημα της κυβέρνησης της Τρίπολης "για χαλάρωση του εμπάργκο όπλων που έχει επιβάλει ο ΟΗΕ", δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι στη συνέντευξη Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin