Σάββατο, Μαΐου 14, 2016

Η Ουάσινγκτον επικροτεί το Βέλγιο για τις επιδρομές βελγικών F-16 εναντίον του ISIS

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Άστον Κάρτερ επαίνεσε χθες τη βελγική πολιτική ηγεσία για την απόφασή της βάσει της οποίας αεροσκάφη της βελγικής Πολεμικής Αεροπορίας θα αρχίσουν σύντομα να συμμετέχουν στις αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία της Ουάσινγκτον που εξαπολύονται εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο στην επικράτεια της Συρίας, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του Βέλγου πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα μαχητικά της βελγικής Πολεμικής Αεροπορίας που εμπλέκονται στις επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που δρα εναντίον του ISIS θα συμμετέχουν πολύ σύντομα στις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία.

Θα πρόκειται για μια «περιορισμένη εμπλοκή σε τμήματα της Συρίας τα οποία βρίσκονται υπό τον έλεγχο του ISIS και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων», με στόχο την «καταστροφή των καταφυγίων» των οργανώσεων αυτών, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin