Τρίτη, Μαΐου 24, 2016

Eurogroup: «Θρίλερ» με το χρέος - «Πράσινο φως» για τη δόση

«Ναι μεν, αλλά...» για την Αθήνα στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να εγκρίνουν την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ενώ οι προσδοκίες για συμφωνία για το χρέος μάλλον εξανεμίζονται καθώς η απόσταση που χωρίζει το ΔΝΤ από τους Ευρωπαίους για το θέμα μοιάζει αδύνατο να γεφυρωθεί στη σημερινή τουλάχιστον συνεδρίαση.

Σύμφωνα ωστόσο με πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων οι διαπραγματεύσεις επικεντρώνονται στο ζήτημα του χρέους.

Σύμφωνα με κοινοτική πηγή, σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, οι 19 υπουργοί αναμένεται να δώσουν το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης ύψους της τάξης των 10,3 δισ., παρ΄όλο που υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες, οι οποίες όμως θα περιληφθούν στην τελική δήλωση.

Κυβερνητική πηγή που επικαλείται το ΑΠΕ αναφέρει ότι αυτές οι εκκρεμότητες δεν είναι καθοριστικές και θα επιλυθούν με συνοπτικές διαδικασίες.

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για το χρέος, η απόσταση μεταξύ του ΔΝΤ και της Γερμανίας είναι ακόμα μεγάλη και στόχος είναι να επιτευχθεί σήμερα μεγαλύτερη σύγκλιση...
 imerisia.gr
24/5/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin