Δευτέρα, Μαΐου 30, 2016

Φόβοι για τρομοκρατικά χτυπήματα κατά Άγγλων στο Euro της Γαλλίας

Επιθέσεις με στόχο τους Άγγλους οπαδούς που θα ακολουθήσουν την εθνική τους ομάδα ποδοσφαίρου στη Μασσαλία για την αναμέτρηση με τη Ρωσία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, σχεδιάζει το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος, όπως αναφέρει η Sun.


Η βρετανική σκανδαλοθηρική εφημερίδα επικαλείται βελγική πηγή ασφαλείας που αναφέρει ότι στον φορητό υπολογιστή του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, εγκεφάλου των τρομοκρατικών χτυπημάτων στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες, βρέθηκε σχέδιο επίθεσης κατά των Άγγλων οπαδών που θα είναι συγκεντρωμένοι στη νότια γαλλική πόλη για τον αγώνα της 11ης Ιουνίου.

Ο Αμπντεσλάμ συνελήφθη στο Μόλενμπεεκ των Βρυξελλών, ωστόσο διατυπώνονται φόβοι ότι συνεργάτες του ίσως θελήσουν να υλοποιήσουν το σχέδιο της επίθεσης.

Στον υπολογιστή βρέθηκαν φωτογραφίες και αναφορές στο Παλαιό Λιμάνι της Μασσαλίας και πληροφορίες που φέρονται να παραπέμπουν σε επίθεση με πυροβόλα όπλα, βομβιστές αυτοκτονίας και πιθανώς ακόμη και τηλεκατευθυνόμενες ιπτάμενες συσκευές που θα φέρουν χημικές ουσίες.

Βρετανικές πηγές ασφαλείας, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, ανησυχούν για την πιθανότητα επιθέσεων κατά οπαδών που θα απολαμβάνουν τα ποτά τους σε μπαρ εκτός της επίσημης ζώνης για τους οπαδούς που θα έχει στηθεί στη Μασσαλία.
Οι οπαδοί στα μπαρ αυτά θα είναι «εύκολοι στόχοι», δήλωσε πηγή της κυβέρνησης στη Sun, προσθέτοντας ότι υπάρχει στενή συνεργασία με τις γαλλικές αρχές ασφαλείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin