Σάββατο, Μαΐου 28, 2016

DW: Σχέδια για τη μετά ISIS εποχή

Η μάχη κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους συνεχίζεται αδιάκοπα. Παράλληλα σε διπλωματικό επίπεδο καταστρώνονται σχέδια για την ανοικοδόμηση περιοχών που απελευθερώνονται από τα χέρια του ISIS.

Με τη μάχη κατά της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος να συνεχίζεται από τις δυνάμεις της διεθνούς συμμαχίας κατά του ISIS, επιχειρείται παράλληλα η χάραξη πολιτικών για την επόμενη μέρα της απελευθέρωσης περιοχών από τα χέρια των τρομοκρατών.

  • Με αυτόν στόχο συνεδρίασε χθες στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών στο Βερολίνο η Ομάδα Εργασίας για τη Σταθεροποίηση, αποτελούμενη από εκπροσώπους 26 κρατών της διεθνούς συμμαχίας κατά του ISIS, καθώς και εκπροσώπους διεθνών οργανισμών.

 Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η σταθεροποίηση του Ιράκ και συγκεκριμένα τρόποι ανοικοδόμησης των κατεστραμμένων από τον ISIS σχολείων και νοσοκομείων, η επανασύσταση διοικητικών δομών και αστυνομίας, η διαδικασία συμφιλίωσης των ανθρώπων, ακόμη και ο εντοπισμός και η εξουδετέρωση ναρκών του ISIS. Εν συντομία, η προσπάθεια επανόδου σε μια κανονικότητα μετά τον εφιάλτη του Ισλαμικού Κράτους...
 dw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin