Σάββατο, Μαΐου 21, 2016

Αν γίνει «Brexit» ξεχάστε οικονομικές συμφωνίες ανάμεσα σε Βρετανία - ΕΕ

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν προειδοποίησε σήμερα πως θα είναι «εξαιρετικά δύσκολο» για τη χώρα του να διαπραγματευθεί μία εμπορική συμφωνία με τις χώρες της ΕΕ σε περίπτωση που το Λονδίνο αποχωρήσει από την ΕΕ

Ο ίδιος προειδοποίησε επίσης πως η τιμή των ακινήτων στη Βρετανία ενδέχεται να πέσει κατά 10-18% σε περίπτωση που υπερισχύσει το Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις του υπουργείου Οικονομικών που αναμένεται να δημοσιευθούν την ερχόμενη εβδομάδα. «Την ίδια στιγμή θα υπάρξει αύξηση των φόρων στην ακίνητη περιουσία. Θα είναι μία κατάσταση που όλοι θα βγουν χαμένοι», τόνισε μιλώντας στο BBC.

«Αρκεί κανείς να μιλήσει με τους υπουργούς Οικονομικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και των άλλων ευρωπαϊκών κρατών για να κατανοήσει πως εάν η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ και θελήσει να έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά, θα πρέπει να πληρώσουμε για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, να αποδεχθούμε την ελεύθερη μετακίνηση προσώπων, τα πάντα χωρίς να έχουμε καν λόγο για τις πολιτικές αυτές», υπογράμμισε ο Όσμπορν από τη σύνοδο της Ομάδας G7 στο Σεντάι της Ιαπωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin