Παρασκευή, Μαΐου 20, 2016

Νέο θρίλερ, με αμερικανικό Boeing στο ελληνικό FIR

Μόλις 15 ώρες μετά την εξαφάνιση του σήματος του Airbus της Egyptair, ένα δεύτερο αεροπορικό θρίλερ εκτυλίχθηκε στον ελληνικό εναέριο χώρο, όπως αποκάλυψε η τηλεόραση του Alpha.

Συγκεκριμένα, Boeing αμερικανικών αερογραμμών που κατευθυνόταν από τη Γαλλία προς το Κουβέιτ με 140 επιβάτες, πετούσε για ώρες χωρίς να αποκρίνεται στις εκκλήσεις που δεχόταν από τις υπηρεσίες εδάφους της Ιταλίας, ενώ πετούσε πάνω από την Κροατία και εισερχόμενο στον αλβανικό εναέριο χώρο (του οποίου το συντονισμό κάνει η ιταλική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Alpha, συναγερμός σήμανε στις ελληνικές αρχές όταν το Boeing, που συνέχιζε κανονικά το σχέδιο πτήσης του, μπήκε στο FIR της Αθήνας επιμένοντας να μην αποκρίνεται στην επικοινωνία. Τότε από την αεροπορική βάση της Σούδας σηκώθηκαν 2 F-16 τα οποία προσέγγισαν το αεροσκάφος και με νοήματα επικοινώνησαν με τους κυβερνήτες ενώ κινούταν πάνω από την Σαντορίνη περί τις 8.10μμ.

Όπως ανέφερε το δελτίο του Alpha, οι πιλότοι του Boeing, σύμφωνα με τους χειριστές των F-16, έμοιαζαν να κοιμούνται. Την παρουσία των μαχητικών αντιλήφθηκαν οι επιβάτες και οι αεροσυνοδοί, οι οποίοι προσπάθησαν να "ξυπνήσουν" τους πιλότους.

Μία πρωτοφανής κινητοποίηση είχε συμβεί παράλληλα, με τον πρωθυπουργό ενήμερο και σε εγρήγορση, αλλά και σε επικοινωνία με τον ιταλό ομόλογό του, Matteo Renzi.

Τελικά, οι πιλότοι συνήλθαν, αντιλήφθηκαν τα μαχητικά που πετούσαν πλάι τους, και επικοινώνησαν με τον πύργο ελέγχου. Το αεροσκάφος συνοδεύτηκε έξω από το ελληνικό FIR και το υπουργείο άμυνας θα εκφράσει επίσημα τη δυσαρέσκειά του στις αμερικανικές αρχές αεροναυσιπλοΐας και θα απαιτήσει αποζημίωση για τα καύσιμα των F16.
   capital.gr
20/5/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin