Πέμπτη, Μαΐου 12, 2016

Η Ελλάδα καταψήφισε την επέκταση των εσωτερικών ελέγχων στη Σένγκεν

Δήλωση με την οποία εκφράζει τη διαφωνία της και εξηγεί την καταψήφιση της απόφασης του Συμβουλίου, με την οποία εγκρίνεται η παράταση των εσωτερικών συνοριακών ελέγχων εντός της Ζώνης Σένγκεν σε Γερμανία, Αυστρία, Δανία, Σουηδία και Νορβηγία για άλλο ένα εξάμηνο, κατέθεσε η Ελλάδα.

Στη δήλωσή της η Αθήνα εκφράζει την απογοήτευσή της για την υιοθέτηση από το Συμβούλιο της σχετικής πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία βασίζεται στην υπόθεση ότι τα μέτρα που έλαβε η Ελλάδα κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών δεν απεδείχθησαν επαρκή προκειμένου να αρθούν οι "σοβαρές ελλείψεις" (serious deficiencies) που είχαν διαπιστωθεί στα εξωτερικά σύνορα με την Τουρκία.

Η κυβέρνηση τονίζει ότι με βάση την τελευταία έκθεση των εμπειρογνωμόνων που επισκέφθηκαν τα ελληνικά εξωτερικά σύνορα έχουν εκπληρωθεί οι 43 από τις συνολικά 50 δράσεις που είχαν υποδειχθεί στην Ελλάδα. Σημειώνει δε ότι απομένουν μόλις 7 να γίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin