Δευτέρα, Μαΐου 30, 2016

Γερμανικά ΜΜΕ: Δυσαρέσκεια στην Ε.Ε. για την επίσκεψη Πούτιν στην Ελλάδα

Την επίσκεψη Πούτιν στην Ελλάδα σχολιάζουν δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, υποστηρίζοντας πως η μετάβαση του Ρώσου προέδρου στη χώρα μας μάλλον… δυσαρέστησε την Ευρώπη.

Το κυριακάτικο φύλλο της «Neue Zürcher Zeitung» αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Αθήνα φαίνεται ότι θέλει να απελευθερωθεί από τους δανειστές. Μπορεί τα ευρωπαϊκά κράτη και το ΔΝΤ να αναγκάζουν την Αθήνα να πουλήσει όλες τις κρατικές επιχειρήσεις, όμως η Ελλάδα αποφασίζει σε ποιον θα τις πουλήσει. Ο Τσίπρας δεν θα είχε αντίρρηση, εάν οι Ρώσοι αναλάμβαναν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τον κρατικό σιδηρόδρομο».

Ο συντάκτης του εν λόγω άρθρου που τιτλοφορείται «Ο Τσίπρας καλοπιάνει τον Πούτιν» συμπεραίνει ότι Πούτιν και Τσίπρας αποτελούν ένα ταιριαστό πολιτικό δίδυμο. «Φαίνεται ότι ο ισχυρός πολιτικός Πούτιν και ο ελαφρών βαρών Τσίπρας, όπως τον βλέπουν η αντιπολίτευση στη χώρα του και οι δανειστές στο εξωτερικό, ταίριαξαν» σημειώνει.

Στην έντυπη έκδοσή της, η «Kölner Stadt Anzeiger» αναφέρει πως «πλέον ο Έλληνας πρωθυπουργός αναγνώρισε ως φρούδες τις ελπίδες ότι η Ρωσία θα βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από τα χρέη με δάνεια δισεκατομμυρίων. Τώρα ελπίζει στην πρωτοβουλία των Ρώσων στο έργο των ελληνικών ιδιωτικοποιήσεων, τις οποίες αρνούνταν κατηγορηματικά στις αρχές του 2015, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του. Οι ρωσικές κρατικές επιχειρήσεις έχουν δείξει ενδιαφέρον για τον ελληνικό σιδηρόδρομο και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον συζητούνται και κοινά ενεργειακά και τουριστικά έργα».

Πηγή: DW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin