Παρασκευή, Μαΐου 27, 2016

Νέο ναυάγιο στα ανοιχτά της Λιβύης

Δεκάδες μετανάστες αγνοούνται στη Μεσόγειο μετά το ναυάγιο ενός υπερφορτωμένου αλιευτικού στα ανοιχτά της Λιβύης, έγινε γνωστό από τις ιταλικές αρχές.

Πρόκειται για το τρίτο ναυάγιο που σημειώνεται τις τρεις τελευταίες ημέρες στην περιοχή.

Η ιταλική ακτοφυλακή, που συντονίζει τις επιχειρήσεις διάσωσης, απηύθυνε έκκληση σε παραπλέοντα σκάφη να βοηθήσουν τους ναυαγούς κάνοντας λόγο για "350 ανθρώπους στη θάλασσα".

Πηγές του ιταλικού πολεμικού ναυτικού είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έχουν διασωθεί 130 άνθρωποι και ότι οι έρευνες συνεχίζονται.


  • 200 αγνοούμενοι σήμερα
  • Eίκοσι είναι οι επιχειρήσεις διάσωσης οι οποίες πραγματοποιήθηκαν , σήμερα, νότια της Σικελίας, όπως έκανε γνωστό η ιταλική ακτοφυλακή, κατά την διάρκεια των οποίων διασώθηκαν 1.252 άτομα.

Έχουν ήδη μεταφερθεί σε σκάφη μετανάστες οι οποίοι επέβαιναν σε δέκα πλεούμενα, ενώ δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η παροχή άμεσης βοήθειας σε "απελπισμένους της θάλασσας" οι οποίοι βρίσκονται σε άλλες έξι φουσκωτές λέμβους.

Στην περιοχή μεταξύ των λιβυκών ακτών και της Σικελίας έχουν σπεύσει μονάδες της ιταλικής ακτοφυλακής και του πολεμικού ναυτικού, πλοία μη κυβερνητικών οργανισμών, τέσσερα ρυμουλκά και ένα εμπορικό πλοίο.

Τις τελευταίες εβδομήντα δυο ώρες διασώθηκαν δέκα χιλιάδες άνθρωποι ενώ οι νεκροί που ανασύρθηκαν από την θάλασσα, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι τουλάχιστον είκοσι πέντε.

Η ιταλική ακτοφυλακή, όπως γράφει η εφημερίδα Λα Στάμπα στην διαδικτυακή της πύλη, σε μια από τις σημερινές επιχειρήσεις διέσωσε 150 άτομα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, αγνοούνται ακόμη 216 μετανάστες και οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin