Σάββατο, Μαΐου 28, 2016

Ομπάμα - Χιροσίμα: Ήρθαμε για να θρηνήσουμε τους νεκρούς

Φόρο τιμής στους «νεκρούς του Β' Παγκοσμίου Πολέμου» απέτισε στη Χιροσίμα ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος έγινε ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που επισκέπτεται το σημείο όπου έπεσε η ατομική βόμβα.


«Ήρθαμε για να αναλογιστούμε την τρομοκρατική δύναμη που εξαπολύθηκε στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, ήρθαμε για να θρηνήσουμε τους νεκρούς» είπε ο Ομπάμα από το βήμα.

O Ομπάμα, σπάζοντας το ταμπού δεκαετιών για την Ουάσινγκτον, άφησε στεφάνι στο μνημείο και υπογράμμισε στην ομιλία του την ανάγκη για έναν κόσμο που δεν θα χρειάζονται πλέον πυρηνικά όπλα. Ο αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε επίσης την έκκλησή του να περιοριστεί το πυρηνικό οπλοστασίο διεθνώς.

«Θυμούμαστε όλους τους αθώους που σκοτώθηκαν σε εκείνον τον τρομερό πόλεμο, έχουμε κοινή ευθύνη για κοιτάξουμε κατάματα την Ιστορία» υπογράμμισε. «Πρέπει να αναρωτηθούμε τι πρέπει να κάνουμε αλλιώς ώστε να μην υπάρξει ποτέ ξανά τέτοιος πόνος» τόνισε.

Μετά την ομιλία του, ο Ομπάμα συνοδευόμενος από τον Ιάπωνα πρωθυπουργό  Σίνζο Άμπε, συνομίλησε με γηραιούς επιζώντες της 6ης Αυγούστου 1945.
 elzoni.gr
28/5/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin