Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016

Επεισόδια στο Παρίσι στο περιθώριο πορείας για τα εργασιακά

Συγκρούσεις ξέσπασαν την Πέμπτη στο Παρίσι, στο περιθώριο μεγάλης διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη γαλλική πρωτεύουσα κατά της μεταρρύθμισης στα εργασιακά.

Κουκουλοφόροι έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και προκάλεσαν φθορές σε οχήματα, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Περίπου 100 άνθρωποι που συμμετείχαν στη διαδήλωση, αποκόπηκαν από τον κύριο όγκο της και μπήκαν σε πάροδο όπου έριξαν κάδους ανακύκλωσης γυαλιού και εκτόξευσαν μπουκάλια εναντίον αστυνομικών. Οι τελευταίοι απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Περίπου 18.000 - 19.000 άτομα συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις σύμφωνα με την αστυνομία, αριθμός πολύ μικρότερος από τη συμμετοχή σε άλλες κινητοποιήσεις.

Στο Μπορντό στα νοτιοδυτικά της χώρας, περίπου 100 άτομα πέταξαν αντικείμενα σε αστυνομικό τμήμα και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικό.

Εκτός από το Παρίσι και στη Νάντη, διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία και έσπασαν τα τζάμια υποκαταστημάτων τραπεζών, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin