Δευτέρα, Μαΐου 23, 2016

Ισπανία: Δημοσκόπηση δείχνει πρώτο το Λαϊκό Κόμμα

Αρκετές μονάδες πίσω από την αυτοδυναμία ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 26ης Ιουνίου βρίσκονται τα ισπανικά κόμματα, με το Λαϊκό Κόμμα (PP) του Μαριάνο Ραχόι να παραμένει πρώτο.

Παράλληλα, η συνεργασία του ισπανικού Podemos με την Ενωμένη Αριστερά (IU) εμφανίζεται να εκτοπίζει τους Σοσιαλιστές του PSOE από τη δεύτερη θέση.

Ωστόσο, ο εκλογικός νόμος μπορεί να καταλήξει στο παράδοξο να κατανεμηθούν τελικά περισσότερες έδρες στο PSOE από ό,τι στην αριστερή συνεργασία, ενώ θεωρείται αρκετά πιθανό πως σε κάθε περίπτωση η χαμηλή προσέλευση θα ευνοήσει τον Ραχόι.

Δημοσκόπηση της Metroscopia για λογαριασμό της El Pais που δημοσιεύεται την Κυριακή, εμφανίζει ότι το Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι να προηγείται με 29,9% και ακολουθεί με 23 ,2% η συμμαχία «Ενωμένοι Μπορούμε» των Ποδέμος με την Ενωμένη Αριστερά. Το Σοσιαλιστικό κόμμα υποχωρεί στην τρίτη θέση με 20,2% και στην τέταρτη θέση ακολουθούν οι Πολίτες με 15,5%.

«Με την στρατηγική στροφή της τελευταίας στιγμής που οδήγησε στον συνασπισμό με την Ενωμένη Αριστερά, οι Ποδέμος καταφέρνουν να αλλάξουν το σκηνικό» σημειώνει η ισπανική εφημερίδα επισημαίνοντας ότι «η άθροιση των δυνάμεων του Πάμπλο Ιγκλέσιας και του Αλμπέρτο Γκαρθόν φαίνεται να αποδίδει ενόψει των εκλογών της 26ης Ιουνίου».
 elzoni.gr
23/5/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin