Τρίτη, Μαΐου 17, 2016

ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ: "Όποιος καταδικάζεται σε θάνατο για δύο αδικήματα, θα κρεμιέται δύο φορές"

Με άγριες διαθέσεις φαίνεται ότι μπαίνει στον πολιτικό στίβο ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε, ο οποίος δεσμεύθηκε να προχωρήσει σε εκτελέσεις δι' απαγχονισμού, σε μια προσπάθεια εισαγωγής δρακόντειας ατζέντας νόμου και τάξης.

Ο κεντροαριστερός - αριστερός, κατηγορούμενος και ως λαϊκιστής νέος ηγέτης της ασιατικής χώρας έχει γίνει γνωστός για τη δημιουργία ταγμάτων θανάτου για τη δολοφονία υπόπτων για εγκληματικές δραστηριότητες.

Μετά τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της 9ης Μαΐου, ο δήμαρχος της πόλης Νταβάο, στον νότο της χώρας, πρόσθεσε ότι οι αρχές ασφαλείας θα έχουν πλέον άδεια να πυροβολούν για να σκοτώσουν κι ότι οι οι πολίτες θα μάθουν να

Η θανατική ποινή στη χώρα είχε καταργηθεί το 2006 υπό την πρόεδρο Γκλόρια Αρόγιο, ωστόσο ο κ. Ντουτέρτε δεσμεύθηκε να την επαναφέρει ως μέσο τιμωρίας.

Θα ζητήσει από το Κογκρέσο να γίνει δεκτή για αδικήματα όπως το εμπόριο ναρκωτικών, ο βιασμός, η δολοφονία, η ληστεία και η απαγωγή για λύτρα.

«Προτιμώ την κρεμάλα γιατί η εκτέλεση με εκτελεστικό απόσπασμα κοστίζει σφαίρες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όποιος καταδικάζεται σε θάνατο για δύο αδικήματα, θα κρεμιέται δύο φορές, μέχρι το σώμα να αποκοπεί τελείως από το κεφάλι. Μου αρέσει αυτό, γιατί είμαι τρελός», πρόσθεσε ο κ. Ντουτέρτε.
  elzoni.gr
17/5/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin