Σάββατο, Μαΐου 14, 2016

Βρετανία: Η ευρωπαϊκή επιχείρηση εναντίον των διακινητών στη Λιβύη απέτυχε

Η ναυτική επιχείρηση "Σοφία" της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον των διακινητών μεταναστών στα ανοιχτά της Λιβύης απέτυχε και δεν συνέβαλε παρά μόνο στο να ενθαρρύνει τους διακινητές να αλλάξουν τη στρατηγική που ακολουθούν, υποστηρίζει μια έκθεση του βρετανικού κοινοβουλίου που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η επιχείρηση Σοφία της Eunavfor MED, που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2015, "δεν μειώνει τον αριθμό των μεταναστών, δεν ενοχλεί τα δίκτυα των διακινητών, ούτε εμποδίζει τη διακίνηση ανθρώπων στην κεντρική Μεσόγειο" αναφέρει η έκθεση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Λόρδων.

Σύμφωνα πάντα με την έκθεση αυτή, η επιχείρηση Σοφία είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν ελάχιστες συλλήψεις (περίπου 50), συνήθως όμως επρόκειτο για ανθρώπους που είχαν δευτερεύοντες ρόλους στα δίκτυα και όχι για τα ηγετικά στελέχη τους τα οποία σταμάτησαν πλέον να επιβιβάζονται στα πλεούμενα για να μεταφέρουν τους επίδοξους μετανάστες στην Ευρώπη. Από την άλλη, η καταστροφή περίπου 80 πλοιαρίων με τα οποία γινόταν η διακίνηση, οδήγησε τα δίκτυα αυτά να χρησιμοποιούν μικρά φουσκωτά που είναι ακόμη πιο επισφαλή για τους μετανάστες...
 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin