Κυριακή, Μαΐου 15, 2016

Αίγυπτος: Ποινές φυλάκισης για 152 διαδηλωτές

Σε ποινές φυλάκισης 2 έως 5 ετών ο καθένας καταδικάστηκαν το Σάββατο 152 διαδηλωτές οι οποίοι είχαν πάρει μέρος σε μια κινητοποίηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της κυβέρνησης της Αιγύπτου να παραδώσει δυο νησιά υπό αιγυπτιακό έλεγχο στην Ερυθρά Θάλασσα στη Σαουδική Αραβία, όπως ανέφεραν πηγές στην αιγυπτιακή δικαιοσύνη και μετέδωσαν αιγυπτιακά κρατικά ΜΜΕ.

Εκατοντάδες αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί στο κέντρο του Καΐρου την 25η Απριλίου για να καταστείλουν τη διαδήλωση εναντίον της απόφασης του προέδρου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι να παραδώσει στο Ριάντ τα νησιά Τιράν και Σανάφιρ. Πάνω από 200 άνθρωποι δικάζονται για τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη κινητοποίηση, διευκρίνισαν δικαστικές πηγές.

Σαουδάραβες και Αιγύπτιοι αξιωματούχοι διαβεβαιώνουν πως τα νησιά αυτά ανήκαν στο σουνιτικό βασίλειο και βρίσκονταν υπό αιγυπτιακό έλεγχο μόνο διότι το Ριάντ είχε ζητήσει από το Κάιρο να τα προστατεύσει το 1950.

Από αυτούς που καταδικάστηκαν, σε 101 επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης πέντε ετών και σε 51 ποινές φυλάκισης δύο ετών, σύμφωνα με τις δικαστικές πηγές και την κρατική εφημερίδα αλ Αχράμ. Και οι 152 καταδικάστηκαν διότι παραβίασαν έναν νόμο που απαγορεύει κάθε διαδήλωση εάν δεν έχει ενημερωθεί εκ των προτέρων και δεν την έχει εγκρίνει το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου, σύμφωνα με τις δικαστικές πηγές.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin