Σάββατο, Απριλίου 23, 2016

Süddeutsche Zeitung: Mυστήριο με λίγα στοιχεία η εξαφάνιση ενός ολόκληρου πλοίου στη Mεσόγειο

Επί μέρες πλανάται το μυστήριο για το ναυάγιο του πλοίου με τους πρόσφυγες μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης. Πιθανόν να έχουν πνιγεί εκατοντάδες άνθρωποι, πού και πόσοι ακριβώς όμως κανείς δεν ξέρει. Η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung προσπάθησε να συνθέσει το παζλ.

Όπως γράφει, συνήθως βρίσκονται τεκμήρια του ναυαγίου εντός λίγων ωρών. Αυτήν τη φορά, όμως, ούτε η ελληνική ακτοφυλακή, ούτε η FRONTEX έχουν εντοπίσει κάτι. Έστω και αν πρόκειται για μια έκταση 2,1 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων της Μεσογείου, αυτό είναι ασυνήθιστο, αναφέρει η εφημερίδα.

Οι μόνες, μη ασφαλείς, πληροφορίες ξεκινούν από τη Σομαλία και την Αίγυπτο και φτάνουν ως την Ευρώπη, ενώ, όπως σημειώνει, χωρίς τους επιζώντες δεν θα γνωρίζαμε ίσως τίποτα, αφού θα τους είχε καταπιεί όλους η θάλασσα.

Οι πρώτες πληροφορίες προέρχονται από 41 επιζώντες, οι οποίοι περισυνελέγησαν από ένα φιλιππινέζικο φορτηγό πλοίο 175 χιλιόμετρα από την Πύλο. Οι 37 που έφτασαν το Σάββατο το πρωί στην Καλαμάτα ήθελαν να πάνε στην Ιταλία.

Πιθανόν να ξεκίνησαν από το Τομπρούκ της Λιβύης με προορισμό τη Σαρδηνία. Ήταν 240 συνολικά, κατά μια μαρτυρία Σομαλού διασωθέντα. Μετά από ώρες στη θάλασσα οι λαθροδιακινητές θέλησαν να τους επιβιβάσουν σε ένα πλοίο μήκους 30 μέτρων, στο οποίο επέβαιναν ήδη άλλοι 300 άνθρωποι, πιθανόν από την Αίγυπτο. Αυτό το πλοιάριο βυθίστηκε κατά την προσπάθεια επιβίβασής τους. Μπόρεσαν να σωθούν μόνον όσοι ήξεραν κολύμπι και επέστρεψαν στο πρώτο σκάφος. Ένας Αιθίοπας είπε ότι η γυναίκα του και το παιδί του πνίγηκαν μπροστά στα μάτια του και ότι συνολικά πνίγηκαν 500 άνθρωποι. Τα ερώτημα είναι όμως πού. Θα μπορούσε να είναι κάπου μεταξύ Λιβύης και Κρήτης.
  imerisia.gr
23/4/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin