Πέμπτη, Απριλίου 28, 2016

Διαφωνεί, αλλά συζητά τα προληπτικά μέτρα η Kομισιόν

Ο Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ εξακολουθεί να πιστεύει ότι τα προληπτικά μέτρα που ζητούνται από την Ελλάδα δεν είναι απαραίτητα, ωστόσο η Επιτροπή είναι διατεθειμένη να τα συζητήσει αν τα θέλουν άλλοι (το ΔΝΤ), αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει με τρόπο που δεν θα εμποδίσει την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.


Αυτό προκύπτει από τις απαντήσεις που έδωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, οι συζητήσεις των θεσμών με τις ελληνικές αρχές έχουν προχωρήσει καλά πάνω σε ένα πακέτο πολιτικής συμφωνίας, που θα επιτρέπει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του χρέους.

Η Αντρέεβα πρόσθεσε ότι οι επικεφαλής των θεσμών επέστρεψαν από την Αθήνα στις έδρες τους, αλλά η εργασία θα συνεχιστεί προκειμένου να υπάρξει μια συμφωνία που θα κινείται στο πνεύμα των αποφάσεων των Ευρωπαίων ηγετών του Ιουλίου 2015.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για το προληπτικό πακέτο μέτρων των 3,6 δισ. ευρώ, η εκπρόσωπος υπενθύμισε πρόσφατη συνέντευξη του κ. Γιούνκερ, ο οποίος είχε πει ότι τα αρχικά μέτρα (5,4 δισ. ευρώ) επαρκούν για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2018, εκτίμηση που, όπως είπε, επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία για το 2015 που δημοσιοποίησε η Εurostat στις 21 Απριλίου.

Είχε πει επίσης ότι αν άλλοι πιστεύουν ότι χρειάζονται προληπτικά μέτρα, αυτά θα μπορούσαν να αξιολογηθούν σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, τόνισε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή συνεργάζεται με όλες τις πλευρές για την εξεύρεση ενός μηχανισμού για τα προληπτικά μέτρα, οποίος, όμως, δεν θα πρέπει να αποτελεί εμπόδιο στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
  naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin