Τρίτη, Απριλίου 19, 2016

H Άγκυρα προειδοποιεί την EE για το προσφυγικό

Μια αυστηρή προειδοποίηση στέλνει η Άγκυρα στις Βρυξέλλες, η οποία επιφυλάσσει αντίκτυπο για το μέλλον των διμερών σχέσεων Ε.Ε.-Τουρκίας και του προσφυγικού δράματος.

Δια του στόματος του Πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, η τουρκική πλευρά προειδοποιεί ότι σε περίπτωση που η Ε.Ε. δεν προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση των τουριστικών θεωρήσεων που επιβάλλονται στα τουρκικά διαβατήρια, η χώρα του είναι έτοιμη να αποσύρει την πρόσφατη συμφωνία στο προσφυγικό ζήτημα.

Ως γνωστόν, στην πρόσφατη σύνοδο Τουρκίας-Ε.Ε. για το προσφυγικό, η Άγκυρα είχε αποδεχθεί να δέχεται πίσω πρόσφυγες που βρήκαν καταφύγιο στην Ελλάδα. Επίσης, υπήρχε πρόνοια για την αποστολή προσφύγων που βρίσκονται στην Τουρκία στην Ευρώπη. Στα πλαίσια αυτής της συμφωνίας είχε έρθει στο προσκήνιο το ενδεχόμενο της κατάργησης της τουριστικής θεώρησης στα τουρκικά διαβατήρια. Η τουρκική πλευρά είχε εκλάβει αυτή την εξέλιξη ως άμεση κατάργηση της βίζας, το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο.

Το μήνυμα του κ. Νταβούτογλου επαναλαμβάνει και ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο ίδιος αφήνει να εννοηθεί ότι η χώρα του αναμένει την τελική απόφαση των Βρυξελλών για το ζήτημα των θεωρήσεων για να αποφασίσει για το μέλλον της συμφωνίας στο προσφυγικό ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin