Τετάρτη, Απριλίου 20, 2016

Γαλλία: Άλλους δύο μήνες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και για το EURO

H γαλλική κυβέρνηση σχεδιάζει να παρατείνει για άλλους δύο μήνες την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με το επιχείρημα του κινδύνου για τη διοργάνωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου (EURO 2016). Η παράταση πρέπει να περάσει από την Εθνοσυνέλευση.

H ισχύς των μέτρων εκπνέει, μέχρι νεωτέρας, στις 26 Μαΐου. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης είχε κηρυχθεί μία εβδομάδα μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι με διάρκεια τριών μηνών και, παρά τις επικρίσεις που είχε προκαλέσει η κήρυξή της, είχε παραταθεί για άλλους τρεις μήνες.

Ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς έδειξε την πρόθεση της κυβέρνησής του να ζητήσει νέα παράταση του μέτρου λέγοντας, στο France Info, πως «απέναντι σε μία τέτοια μεγάλη διοργάνωση, που πρέπει να γίνει με ασφάλεια και ταυτόχρονα να είναι και γιορτή, πρέπει να καλυφθεί η ασφάλεια».

«Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν μπορεί να είναι μόνιμη, όμως στην περίπτωση τέτοιων μεγάλων διοργανώσεων έχουμε αποφασίσει να την επεκτείνουμε» είπε. Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, υπενθυμίζεται, ξεκινά στις 10 Ιουνίου και διαρκεί έναν μήνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin