Πέμπτη, Απριλίου 14, 2016

Διχασμένο το ολλανδικό Κοινοβούλιο για τα αποτελέσματα της συμφωνίας Τουρκίας-Ε.Ε.

Διχασμένο είναι το ολλανδικό Κοινοβούλιο ως προς τα αποτελέσματα της συμφωνίας Τουρκίας - Ε.Ε. για το προσφυγικό με πολλά μέλη του να εκφράζουν την ανησυχία τους για την ανθρωπιστική διάσταση της κρίσης.
Αναφερόμενη στη χτεσινή συζήτηση στην ολλανδική Βουλή με θέμα την συμφωνία με την Τουρκία για το προσφυγικό, η εφημερίδα Handelsblad σημειώνει ότι πολλοί από τους βουλευτές ασκούν έντονη κριτική για τον τρόπο εφαρμογής της συμφωνίας.

Σε μια τέτοια περιρρέουσα ατμόσφαιρα, συνεχίζει η εφημερίδα, η πλειοψηφία των βουλευτών διατύπωσε πρόταση η εφαρμογή της συμφωνίας να τελεί υπό την εποπτεία ενός ανεξάρτητου παρατηρητή όπως είναι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, κάτι που όμως βρήκε αντίθετο τον πρωθυπουργό Ρούτε, ο οποίος υπενθύμισε ότι και ο εν λόγω οργανισμός αποτελεί ένα από τα μέρη της συμφωνίας.

Σημειώνεται πως ιδιαίτερη ανησυχία έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες της Διεθνούς Αμνηστίας περί επαναπροώθησης σε καθημερινή βάση προσφύγων στην Συρία από τις τουρκικές αρχές.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin