Τετάρτη, Απριλίου 20, 2016

Δεν θα δεχθούμε μονομερείς ενέργειες για εγκατάσταση προσφύγων στην Πελοπόννησο

"Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανένα να εφαρμόσει πρόχειρες και μονομερείς αποφάσεις, υπό το καθεστώς πανικού, για την εγκατάσταση προσφύγων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής", υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, σχολιάζοντας πληροφορίες σχετικά με την εγκατάσταση προσφύγων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. "Δεν θα δεχτούμε αυτοσχεδιασμούς και μονομερείς ενέργειες της κυβέρνησης" συμπλήρωσε.

Ο κ. Τατούλης επανέλαβε την πρόσκλησή του να επισκεφθούν την Περιφέρεια οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες και να διαβουλευτούν, ώστε να υπάρξει συμφωνία σε ένα χάρτη ενεργειών με σαφές χρονοδιάγραμμα και σαφώς καθορισμένες τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες που θα αναλάβει κάθε φορέας.

Επιπλέον επεσήμανε ότι, "δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθούν από τις αποσπασματικές και χωρίς σχεδιασμό ενέργειες της κυβέρνησης προβλήματα κοινωνικής συνοχής, αλλά και να πληγεί η τουριστική μας οικονομία, ιδιαίτερα κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου". Πρόσθεσε δε, ότι "η Περιφέρεια Πελοποννήσου, πρόθυμα θα αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν στη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος, δεν θα συναινέσουμε όμως σε καμία απόφαση που ενέχει τον κίνδυνο να οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη με άγνωστες συνέπειες και ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αλλά και να δημιουργήσει προβλήματα στον αναπτυξιακό στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου".
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin