Τρίτη, Απριλίου 26, 2016

Aναπόφευκτες οι νέες εκλογές στην Iσπανία

Αναπόφευκτες μοιάζουν οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία καθώς σήμερα τα κόμματα της αριστεράς απέτυχαν, σε μια απόπειρα της τελευταίας στιγμής, να συμφωνήσουν στον σχηματισμό κυβέρνησης και να άρουν το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει βυθιστεί η χώρα τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

O ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος ανακοίνωσε επίσημα την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό μιας αριστερής κυβέρνησης και έκρινε αναπόφευκτη τη διενέργεια εκλογών.

«Είμαστε αναγκασμένοι σε μια επανάληψη των εκλογών» δήλωσε ο Πέδρο Σάντσεθ αφού έγινε δεκτός από τον βασιλιά Φίλιππο στον οποίο επιβεβαίωσε ότι δεν διαθέτει επαρκή στήριξη για να διοριστεί πρωθυπουργός, ενώ επέρριψε ευθύνες κυρίως στο Podemos.

Λίγο νωρίτερα ο νυν πρωθυπουργός της χώρας Μαριάνο Ραχόι είπε ότι επίσης δεν έχει συγκεντρώσει την απαραίτητη υποστήριξη για να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από το ισπανικό κοινοβούλιο, μην αφήνοντας άλλη λύση στον βασιλιά της χώρας παρά το να διαλύσει την κάτω βουλή και να κηρύξει νέες βουλευτικές εκλογές...
 imerisia.gr
26/4/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin