Σάββατο, Μαρτίου 12, 2016

Κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις αύριο για την Μέρκελ

Υπερασπιζόμενη με σθένος την πολιτική που έχει υιοθετήσει στην προσφυγική κρίση, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ επιχείρησε να δώσει μία τελευταία ώθηση στην εκστρατεία των υποψηφίων του κόμματός της την παραμονή της «Σούπερ Κυριακής» στη Γερμανία, όπου θα διεξαχθούν εκλογές σε τρία ομόσπονδα κρατίδια.

Το προσφυγικό ζήτημα εξάλλου είναι το σημείο αναφοράς στις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις- οι δύο σε κρατίδια της δυτικής Γερμανίας και μία στην ανατολική- και πολλοί είναι οι Γερμανοί ψηφοφόροι που, μπροστά στο ένα και πλέον εκατομμύριο μετανάστες που έφθασαν στην χώρα τους πέρσι, δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το πώς η χώρα τους θα διαχειριστεί αυτήν την κρίση.

Οι συντηρητικοί Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Άγγελα Μέρκελ βλέπουν τα ποσοστά τους να μειώνονται του έναντι του αντιμεταναστευτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) που κερδίζει έδαφος, καθώς εκμεταλλεύεται την ανησυχία του κόσμου στον απόηχο της απόφασης που έλαβε προσωπικά πριν από ένα χρόνο η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης να ανοίξει τα σύνορα της χώρας της για τους πρόσφυγες που εγκατέλειψαν τη Συρία για να γλυτώσουν από τον πόλεμο.

«Υπάρχουν καταστάσεις στην ζωή- κι αυτό ακριβώς συνέβη το περασμένο φθινόπωρο- όπου δε μπορείς να συζητάς επί μακρόν για τις αρχές» που διέπουν την χώρα σου, τόνισε η Μέρκελ, υπερασπιζόμενη την απόφασή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin