Δευτέρα, Μαρτίου 21, 2016

Χίος: Με διαβατήριο ψευδοκράτους ένας από τους Τούρκους αστυνομικούς

Στη Χίο βρίσκονται από το βράδυ της Κυριακής οι Τούρκοι αστυνομικοί, οι οποίοι αναμένεται να αναλάβουν τις επόμενες ώρες καθήκοντα τοποτηρητή, σχετικά με την εφαρμογή της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία στις 18 Μαρτίου για το προσφυγικό.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα politischios.gr, ένας από τους έξι Τούρκους αστυνομικούς επεχείρησε να χρησιμοποιήσει διαβατήριο του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους.

Αρχικά, του επετράπη η είσοδος στο νησί για διανυκτέρευση, το πρωί της Δευτέρας όμως, μεταφέρθηκε στο Τελωνείο της Χίου και αναμένεται να αποφασιστεί αν θα εμπλακεί στην καταγραφή και επαναπροώθηση των μεταναστών στην Τουρκία ή αν θα σταλεί πίσω στη Σμύρνη.

Την είδηση επιβεβαιώνει και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου.

Αρμόδια στελέχη κάνουν λόγο για κίνηση εκ του πονηρού από την πλευρά της Τουρκίας, καθώς με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να περάσουν έμμεσα την αναγνώριση του ψευδοκράτους.

«Το γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι η είσοδος στη χώρα μας με τέτοιο διαβατήριο απαγορεύεται ρητά. Συνεπώς, δεν μπορεί να μη γνώριζαν ότι θα υπάρξει πρόβλημα κατά την είσοδό του στην Ελλάδα. Τα συγκεκριμένα στελέχη προέρχονται από μία Υπηρεσία που ασχολείται με ζητήματα ασύλου στην Τουρκία και γνωρίζουν πολύ καλά τα δεδομένα μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και την πάγια θέση της Ελλάδας σε σχέση με το ψευδοκράτος» αναφέρουν.

Στην υπόθεση έχει εμπλακεί και η ΕΥΠ.
ΠΗΓΗ: skai.gr
kathimerini.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin