Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2016

Αρνείται η Πολωνία να δεχθεί πρόσφυγες μετά τις Βρυξέλλες

Επικαλούμενη τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες η Πολωνή πρωθυπουργός Μπεάτα Σίντλο υπαναχωρεί από τη δέσμευσή της να τηρήσει συμφωνία της προηγούμενης, κεντρώας κυβέρνησης για τη φιλοξενία περίπου 7.000 προσφύγων στο πολωνικό έδαφος, στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης που υιοθετήθηκε πέρυσι από την ΕΕ.

«Θα το πω ξεκάθαρα, μετά από όσα συνέβησαν στις Βρυξέλλες δεν βλέπω καμία πιθανότητα να φθάσουν μετανάστες στην Πολωνία αυτή την στιγμή» δήλωσε η Μπεάτα Σίντλο, βάσει αποσπάσματος συνέντευξής της στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Superstacja που προδημοσίευσε το δίκτυο πριν την προβολή ολόκληρης της συνέντευξης.

Η συντηρητική κυβέρνηση της Πολωνίας υπό την Μπεάτα Σίντλο, που ανέλαβε τη διακυβέρνηση τον Νοέμβριο, αντιτίθεται στο σχέδιο μετεγκατάστασης, ωστόσο είχε δεχτεί να τηρήσει τη δέσμευση που είχε αναλάβει η προηγούμενη, κεντρώα κυβέρνηση της Εύα Κόπατς για την υποδοχή περίπου 7.000 προσφύγων στη χώρα.

Υπό την πίεση της ΕΕ και της Γερμανίας, η κυβέρνηση Κόπατς είχε ψηφίσει υπέρ του σχεδίου αντίθετα με αρκετές άλλες χώρες της ανατολικής Ευρώπης που αντιδρούν σφοδρά.

Οι χώρες αυτές μειοψήφησαν στη Σύνοδο του Σεπτεμβρίου, παρ' όλα αυτά διαμηνύουν ότι δεν θα ακολουθήσουν με την Ουγγαρία των φραχτών και των συρματοπλεγμάτων να ανακοινώνει μάλιστα διά του Βίκτορ Όρμπαν τη διεξαγωγή σχετικού δημοψηφίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin