Δευτέρα, Μαρτίου 14, 2016

Στα όριά τους οι πρόσφυγες στην Ειδομένη

Απηυδισμένοι από την πολυήμερη αναμονή μέσα στις άθλιες συνθήκες του καταυλισμού της Ειδομένης, χιλιάδες πρόσφυγες προσπαθούν με κάθε τρόπο να περάσουν τα σύνορα προς τα Σκόπια.

Όπως μεταδίδεται, άνθρωποι κάθε ηλικίας, κρατώντας σχοινιά, διασχίζουν με τα λιγοστά υπάρχοντά τους, τα παγωμένα νερά χειμάρρου που βρίσκεται σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από τα σύνορα με τα Σκόπια, προκειμένου να συνεχίσουν τα ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη.

Ήδη περισσότεροι από χίλιοι πρόσφυγες κατάφεραν να εισέλθουν σε σκοπιανό έδαφος, ενώ συνεχώς στην περιοχή καταφθάνουν κατά διαστήματα νέες ομάδες.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, άλλες δύο χιλιάδες πρόσφυγες, φωνάζοντας συνθήματα "ανοίξτε τα σύνορα", πέρασαν στα Σκόπια από αφύλακτο σημείο, ύστερα από πορεία ωρών.

Σε διακριτική απόσταση, τους ακολουθούν άνδρες της ελληνικής αστυνομίας, οι οποίοι τους ενημερώνουν ότι ακόμα κι αν περάσουν στα Σκόπια, θα συλληφθούν από τις Αρχές και θα επαναπροωθηθούν στην Ελλάδα.

Ήδη, εκπρόσωπος των σκοπιανών Αρχών δήλωσε ότι έχουν συλληφθεί μερικές εκατοντάδες πρόσφυγες.
Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ
  riknews.com.cy
 14/3/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin