Τρίτη, Μαρτίου 01, 2016

Δεν φεύγουν από τη «ζούγκλα» του Καλαί

Την περασμένη εβδομάδα, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ είχε υποσχεθεί ότι κατεδάφιση της «ζούγκλας» του Καλαί θα γίνει με όσο αργούς ρυθμούς χρειαστεί προκειμένου να αποφευχθεί η βία.

Από τη θεωρία μέχρι την πράξη, όμως, η απόσταση είναι μεγάλη και έτσι χθες τα συνεργεία κατεδάφισης χρειάστηκαν ισχυρή προστασία αστυνομικών, που έκαναν χρήση δακρυγόνων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν πρόσφυγες και μετανάστες που αντιδρούσαν στην κατεδάφιση.

Η δικαστική άδεια για την κατεδάφιση του νότιου τμήματος του καταυλισμού δόθηκε την περασμένη εβδομάδα, ενώ την Παρασκευή πούλμαν έφθασαν στον χώρο προκειμένου να παραλάβουν όσους θα πείθονταν να τον εγκαταλείψουν εθελοντικά.

 Οι απόψεις διίστανται ως προς το πόσοι είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες που υποχρεούνται να μετακομίσουν. Οι Αρχές κάνουν λόγο για χίλια άτομα, ενώ οι εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον καταυλισμό ανέφεραν ότι στην τελευταία καταγραφή μέτρησαν 3.450 άτομα, μεταξύ αυτών και 300 ασυνόδευτοι ανήλικοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin