Τρίτη, Μαρτίου 01, 2016

Υπό πίεση οι ΗΠΑ για να προλάβουν την κατάρρευση της Ευρώπης

Οι Ηνωμένες Πολιτείες τελούν υπό πίεση για να τεθούν επικεφαλής της εξεύρεσης επειγόντως λύσης στην προσφυγική κρίση, υπό το κράτος της απειλής κατάρρευσης της Μέσης Ανατολής και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως προειδοποιούν οι ειδικοί.

Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, πέραν των επικρίσεων που δέχεται τους τελευταίους μήνες για την άρνηση οποιασδήποτε στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, βρίσκεται πλέον στο στόχαστρο για μη συνδρομή στους συμμάχους των ΗΠΑ στην Ευρώπη, στον Λίβανο, την Τουρκία και την Ιορδανία που πλήττονται από τις προσφυγικές ροές.

Τονίζοντας ότι "η σημερινή προσφυγική κρίση είναι η σοβαρότερη από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου", ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Ιράκ και τη Συρία, ο Ράιαν Κρόκερ, θεωρεί ότι η εν δυνάμει ροή εκατομμυρίων προσφύγων "δεν αποτελεί πρόβλημα για τη Μέση Ανατολή, ούτε για την Ευρώπη, αλλά πρόβλημα για τον κόσμο και την Αμερική".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin